Proje kapsamında 1 Aylık eğitim süreci sonunda katılımcılara projelerini hayata geçirme fırsatı verildi. Atölye ekipmanlarının ( 3B biyo-yazıcı, FDM ve SLA yazıcılar, 3B tarayıcı, arduino kitleri, el aletleri ve dolapları, bilgisayarlar…) kurulumları yapıldıktan sonra tüm ekipmanlar hakkında eğitimler verildi. Bu eğitimin sonrasında mevcut katılımcı grupları belirlenerek eğitim sürecine geçildi. İlk olarak üretilebilir tasarım esasları ve üretim yöntemlerine göre izlenmesi gereken yollar gibi konularda katılımcılar bilgilendirildi.
Daha sonra üretim yöntemleri ve bu yöntemlerin maliyetleri, birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları, üretim yöntemi seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar, prototipleme teknikleri, prototiplemede dikkat edilmesi gereken noktalar anlatıldı.
Tasarım eğitimine geçildiğinde ise katılımcılara önce kullanılacak tasarım programının arayüzü ve fonksiyonları tanıtıldı. Katılımcılara önce iki boyutlu sonra üç boyutlu olmak üzere tasarım yaptırıldı. Verilen tasarım eğitimleri sonrasında katılımcıların akıllarındaki fikir ve tasarımları prototip olarak ortaya koyabilmeleri için 3B yazıcıların kullanımı öğretildi. Katılımcılar tasarımlarını 3B yazıcılarda üreterek montaj ve boyama gibi işlemler yaptılar. Tamamladıkları projeleri Siemens Yöneticileri ve Başkent Üniversitesi Profesörlerinden oluşan bir jüri önünde sunma fırsatı buldular. Toplam otuz iki saat süren eğitim sonunda katılımcılar, projelerin fikir aşamasından, çalışır hale gelmesine kadar prototipleme sürecini başarıyla tamamladılar.


